Paszteciki z pikantnym nadzieniem
Paszteciki z pikantnym nadzieniem
Przepyszne, pikantne paszteciki to doskonała przekąska zarówno na zimno, jak i na ciepło. Pasują nie tylko do czerwonego barszczu, ale też do niemal wszelkich czystych zup np. rosołu czy grzybowej. Musiałam więc wypróbować nowy przepis z książki Tadeusza Borowicza "Ciasta drożdżowe słodkie i wytrawne" Do wyboru miałam co prawda kilka różnych przedstawionych przez Autora wariantów pasztecików (m.in. paszteciki ziemniaczane czy paszteciki po ukraińsku), ale ponieważ jesteśmy w domu przyzwyczajeni do dość pikantnych potr... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, paszteciki, mięso, rosół, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, bułki, drożdżowe, drobiowe, papryka, przekąska, barszcz czerwony, barszcz, curry, przekąski, zupa, zupa grzybowa, przekąski na ciepło, paszteciki drożdżowe, jajka z farszem, mięsa pieczone, ciasto na zimno, bułka pszenna, barszcz ukraiński
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz