Kruche ciasto, soczyste jabłka i słodki karmel. Napiszę tylko jedno: "niebo w gębie", czy jak kto woli "rozkosz dla podniebienia";) Dzis zapraszam Was na niezwyk ł ą tart ę , kt ó rego nikogo nie pozostawi oboj ę tnym. Polecam serdecznie! **** Oggi vorrei condividere con Voi una ricetta che ci permetterà di ottenere una crostata golosa e irresistibile. La torta che Vi propongo viene realizzata con una base di pasta frolla ripiena con fette di mele ricoperte da caramello. Da provare sicuramen... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".