Przepis na intensywnie cytrynowe ciasto bez pieczenia. Jego podstawą jest krem lemon curd , który łączy się ze śmietaną i mascarpone, a następnie taką masą przekłada się herbatniki. Czas przygotowania: 25 min Czas chłodzenia: najlepiej cała noc SKŁADNIKI (na formę 22×18 cm, z której wychodzi 9 dużych porcji, można je spokojnie podzielić na pół i otrzymać 18 średnich kawałków) 27 szt. herbatników (ok. 80 g) 215 g lemon curdu 250 g mascarpone 125 g śmietanki kremówki 30-36% 2 łyżki cukru pudru * Śmieta... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.