Jak zrobić włoską piadinę? Piadiny z ricottą, figami, prosciutto i rukolą

Jak zrobić włoską piadinę? Piadiny z ricottą, figami, prosciutto i rukolą

Jak zrobić włoską piadinę? Piadiny z ricottą, figami, prosciutto i rukolą

Przepis na : śniadanie

Piadiny, czyli przypominające meksykańskie tortille lub nasze swojskie podpłomyki pszenne placki pochodzące z prowincji Emilia-Romania we Włoszech. Klasyk włoskiego street foodu, a dla mnie pyszna propozycja na ciepłą kolację. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane, a smak ciepłych placuszków z ulubionymi dodatkami wynagradza wysiłek. Dodatki mogą być dowolne. Ja proponuję zestaw jesienny - ricotta, figi, szynka prosicutto oraz rukola. Pod koniec wpisu znajdziecie także inne smakowite propozycje.  Ciasto na trady... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Chilli Czosnek i Oliwa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.