Jak zrobić włoską piadinę? Piadiny z ricottą, figami, prosciutto i rukolą
Jak zrobić włoską piadinę? Piadiny z ricottą, figami, prosciutto i rukolą
Przepis na : śniadanie
Piadiny, czyli przypominające meksykańskie tortille lub nasze swojskie podpłomyki pszenne placki pochodzące z prowincji Emilia-Romania we Włoszech. Klasyk włoskiego street foodu, a dla mnie pyszna propozycja na ciepłą kolację. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane, a smak ciepłych placuszków z ulubionymi dodatkami wynagradza wysiłek. Dodatki mogą być dowolne. Ja proponuję zestaw jesienny - ricotta, figi, szynka prosicutto oraz rukola. Pod koniec wpisu znajdziecie także inne smakowite propozycje. Ciasto na trady... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Chilli Czosnek i Oliwa
Autor
Chilli Czosnek i Oliwa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, ciasto, szynka, rukola, naleśniki, szpinak, placuszki, naleśnik, feta, nutella, ciasto drożdżowe, szynka gotowana, ser feta, śniadania, pieczarki, tortilla, drożdżowe, sos pomidorowy, tuńczyk, kolacja, łosoś, banan, łosoś wędzony, majonez, sosy, gruszka, focaccia, fast food, pieczona szynka, pieczeń z szynki
Inne przepisy z Chilli Czosnek i Oliwa
Dodaj komentarz