Wiosenna Panna Marlenka z masłem orzechowym.

Wiosenna Panna Marlenka z masłem orzechowym.

Wiosenna Panna Marlenka z masłem orzechowym.

Trochę wiosennych kolorów i słodyczy w ten pochmurny dzień.:) Marlenka jest ciastem bardzo popularnym w Czechach. Postanowiłam zrobić ją w wersji z dodatkiem masła orzechowego i cynamonu. Składniki: I. Ciasto: 150 g masła 250 g cukru  3 łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka (płaska) sody oczyszczonej 2 jajka 700 g mąki II. Masa: 1 niesłodzony budyń waniliowy 500 ml mleka 3,2% 3 łyżki przyprawy do deserów "Karmel i wanilia" 1 puszka masy kajmakowej 250 g prawdziwego, miękkiego masła 150 g ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu DominikaDolci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.