Ryba po grecku ale w trochę innej formie podania bo zapiekana w cieście drożdżowym. Na ciepło rewelacja tak samo na zimno. farsz: 2 marchewki 1 korzeń selera 1 po biała część 1 korzeń pietruszki 100 g koncentrat pomidorowy 2 cebule 1 liść laurowy 3 ziela angielskie sól, pieprz, olej, papryka wędzona ciasto: 400 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli szczypta cukru 70 g masła 250 ml mleka 30 g drożdży pozostałe : 475 g miruny 1 jajko 2 łyżki mleka Farsz: Marchewkę, pietru...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...