Pieczone pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami.

Pieczone pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami.

Pieczone pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami.

Przepis na : obiad

Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej, 100g masła, 80g świeżych drożdzy lub 25g suszonych drożdży, 250ml ciepłego mleka, 1/2 łyżeczki soli, szczypta cukru, jeżeli będzie się używało świeżych drożdży. Farsz: 400g kapusty kiszonej (już po odsączeniu), 2 duże marchwie (185g), 350g pieczarek, 3 mniejsze cebule, olej do smażenia, sól, pieprz. Ponadto: białko. Przygotowanie: Farsz: Kapustę kiszoną ugotować do miękkości ze startą marchwią ( ja dodatkowo dałam marchew, ponieważ w kapuście nie było). Pieczarki i ce... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.