Idealne jesienne ciasto - słodko-kwaśna tarta na kruchym spodzie nadziana śliwkami i posypana kruszonką. Lekko maślana w smaku. Poniższa tarta jest łatwa i w miarę szybka do przygotowania. Zachęcam do pieczenia. Składniki na formę do tarty o średnicy 23-25 cm: kruche ciasto ponad 1/2 kostki masła (120 g) 1,5 szklanki mąki pszennej (220 g) 4 łyżki cukru pudru 1 żółtko 1/5 szklanki kefiru szczypta soli nadzienie śliwkowe 1 kg śliwek węgierek (waga przed wypestkowaniem) 4/5 szklanki zwykłego cukru (150 g... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)