Msemmen, czyli marokański naleśniki

Msemmen, czyli marokański naleśniki

Msemmen, czyli marokański naleśniki

Marokański naleśnik – rumiany placek o strukturze przypominającej ciasto francuskie. Idealny do zupy, ale smaczny też na słodko, albo jako zakąska do dań wytrawnych. Naleśniki prosto z Afryki Płaski chlebek, wypiekany na gorącej blasze albo patelni jest charakterystyczny dla wszystkich arabskich kuchni, ale msemmen jest pieczywem występującym tylko w północnej Afryce: Maroku, Algierii i Tunezji. Nazywany jest marokańskim naleśnikiem, bo często jest podawany na słodko, z miodem i daktylami, na śniadanie, lub... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, naleśnik, ciasto, placki, zupa, kasza, śniadania, zakąski, mięso, ciasto francuskie, ciasto francuskie, skrzydełka, przekąski, przekąska, pieczywo, naleśniki z warzywami, ciasto na naleśniki, mięsa pieczone, bez pieczenia, warzywa na patelnie, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, przekąski na ciepło

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.