Karpatka

Karpatka

Karpatka

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Klasyczna karpatka z ciasta parzonego i pyszny krem budyniowy. Ta wersja ciasta jest najprostsza i najlepsza.  Można ją urozmaicić poprzez dodanie warstwy dżemu lub upieczenie spodniego blatu - z ciasta kruchego. (Forma o wymiarach 25 x 35 cm) Ciasto: 125g masła/margaryny 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka wody 4 jajka (średnie/duże) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 budynie waniliowe (bez cukru; dodałam 1 śmietankowy) 1/2 szklan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Autor

Di gotujeDi gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, budyń, krem, placki, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, mak, karpatka, ciasto z kremem, ciasta z kremami, pyszne ciasto, ciasto budyniowe, lekkie ciasto, torty, tort, bez pieczenia, ciasto z makiem, ciasto ucierane , ciasta z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, mleko w proszku, ciasto z bezami, ciasto z masą budyniową

Inne przepisy z Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.