Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem

Przepis na : kolacja

Tarta to rodzaj okrągłego placka przygotowywanego z ciasta kruchego, francuskiego, rzadziej drożdżowego, wypełnionego nadzieniem słodkim lub wytrawnym. Odmianą tarty na słono na kruchym cieście, zalanej masą śmietanowo-jajeczną jest quiche ( czytamy: kisz ). Trzeba przyznać, że Francuzi wpadli na genialny pomysł: pieczesz spód z ciasta, wrzucasz na niego owoce, słodki krem, albo mięso, rybę, warzywa i w sumie gotowe. 20 minut w piekarniku. Ile pomysłów, inspiracji, składników w kuchni - tyle tart! Najlepsze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Katie

Autor

wkuchnikatiewkuchnikatie

Kulinarny świat Kasi i Pawła Spróbujecie tutaj nowych smaków jak również przypomnicie sobie zapachy unoszące się w rodzinnym domu! http://www.wkuchnikatie.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, francuskie, cukinia, ciasto francuskie, kruche ciasta, diety, kruche ciasto, ciasto kruche, placki, przepisy na kruche ciasto, dieta, ciasto francuskie, mięso, drożdżowe, ryba, ryby, fasola, krem, ciasta z masa, kolacja, tarta na słodko, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ryba w ciescie, mięsa pieczone, placki z cukinii, ciasto na zimno

Inne przepisy z W kuchni Katie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.