Szarlotka z dużą ilością jabłek pokrojonych w plasterki, do tego niewielki akcent w postaci dżemu z czarnych porzeczek i lekka budyniowa pianka. Pyszne ciasto z Szarą Renetą, bo ta najlepsza jest do szarlotek :) 1,3 kg dojrzałych jabłek Szara Reneta 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki cynamon CIASTO KRUCHE: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy 1/4 szklanki cukru 200 g masła lub margaryny 5 żółtek 1 łyżka śmietany PIANKA BUDYNIOWA: 5 białek szc... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.