Chrupiące ciasto na wierzchu i aromatyczna ryba ze szpinakiem w środku – prawda, że brzmi wspaniale? Taki właśnie jest łosoś pieczony w cieście francuskim. Niezwykle efektowny i niezwykle pyszny. Przepis na łososia w cieście francuskim Składniki: arkusz gotowego ciasta francuskiego około 280 g (oczywiście możecie zrobić je sami, to jednak bardzo czasochłonne), 450 gramów szpinaku mrożonego w liściach, 1 cebula, 2-3 ząbki czosnku, 100 gramów sera ricotta, ćwierć kostki masła, około 600 gramów fileta z łoso... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...