W tym roku postanowiłam piec mniej i znalazłam ten przepis Spód ciasta to makowiec a góra sernik. Ciasto bardzo dobre. Porcja na dużą blachę. Masa makowa – mleko zagotować dodać mak i gotować jeszcze 5 minut. Tak zagotowany mak zostawić na 12 godzin. Następnego dnia odcedzić mak na gęstym sitku. Następnie trzykrotnie zmielić mak. Żółtka utrzeć z cukrem i olejkiem migdałowym, dodać mak, bułkę tartą, miód,bakalie i roztopione masło. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i powoli wmieszać do masy...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl