Pyszne, łatwe i zakręcone drożdżówki z powidłami idealnie nadają się do kawy, herbaty, albo jako drugie śniadanie Ciasto jest delikatne i smaczne również na drugi dzień. Składniki na ok. 10 drożdżówek: 2 ¼ szklanki mąki 3 żółtka (białka możecie wykorzystać do zrobienia pysznych kokosanek ) ½ szklanki mleka 4 dag drożdży 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki cukru 6 dag masła 1 szczypta soli ½ słoika powideł (100-150 g) Uwaga: szklanka 200 ml Mleko podgrzewam, masło rozpuszczam. Mąkę, żółtka, cukier, cukier wanili... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...