Ciasto bajaderka

18
  • Ciasto bajaderka
  • Ciasto bajaderka

    Mocno czekoladowe, pachnące rumem i naszpikowane bakaliami. Jednym słowem doskonałe ciasto do popołudniowej kawy :) Ciasto kruche: 420 g mąki pszennej 250g margaryny 200 g cukru 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 szkl mleka 100 g cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady 5 łyżek kakao 500 g marmolady różanej szkl orzechów (włoskie i migdały) szkl rodzynek 1/2 szkl rumu 1/2 szkl kandyzowanej skórki pomarańczowej Polewa: 150 g czekolady gorzkiej 150 g kremówki płatki migdałów do posypania Ciasto: Mąkę posiek... Czytaj dalej na blogu Smakołyki Asi


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Smakołyki Asi

    Dodaj komentarz