Sezon na rabarbar w pełni, więc trzeba to wykorzystać. Przygotowałam pyszne ciasto na kruchym spodzie z rabarbarem i bezową pianką. Ciasto jest smaczne i proste w przygotowaniu. Słodka bezowa pianka a smak słodyczy przełamuje kwaśny rabarbar. Tak naprawdę rabarbar można zastąpić każdymi innymi owocami i zawsze wyjdzie inny smak ciasta. Składniki na blachę 24 x 28 cm: Ciasto kruche: * 1,5 szklanki mąki pszennej * 100 g masła * 2 żółtka * 1 łyżka kwaśniej śmietany 12% * 1/4 szklanki cukru * 1/2 łyżeczki pros... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...