Baklava

Baklava

Baklava

Przepis na : deser

Długo się za nią zabierałam, ale w końcu przyszedł ten dzień - upiekłam Baklavę! :) Wbrew pozorom jest łatwa do wykonania, jednak trzeba do niej wiele cierpliwości. Klasyczna Baklava powinna mieć od 18 do 24 warstw. Przygotowuje się ją z wielu różnych orzechów, jednak najbardziej znana jest z orzechami włoskimi. Ja do swojej dodałam jeszcze migdały :) Poniżej znajdziecie przepis na dwa różne słodkie syropy do ciasta, ponieważ nie każdemu mogą odpowiadać niektóre składniki :) Najlepiej smakuje po 2 dniach. Potrawa ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.