Składniki:220 g cukru 125 g masła125 g margaryny 1 opakowanie cukru waniliowego 170 g maki pszennej 80 g maki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczenia otarta skorka z 2 pomarańczy 5 jajek 20 g kakao cukier puder do posypania Ostatnio wpadła mi w ręce gazetka Lidla, w której po raz pierwszy swoje przepisy zamiescił Paweł Małecki, który jest Mistrzem Polski Cukierników, wielokrotnym laureatem konkursów cukierniczych w Polsce i na świecie oraz kierownikiem działu pralin, lodów i dekoracji cukierniczych. Przepisom takieg... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...