Składniki: (forma do tarty o średnicy 24 cm.) Spód 150 g. mąki pszennej 50 g. mąki kokosowej 85 g. masła (lub margaryny) + odrobina do posmarowania blaszki 2 żółtka szczypta soli 50 g. cukru pudru 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% Wierzch 550 g. jeżyn 1 łyżka cukru z wanilią 1-2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej cukier puder do posypania Obie mąki wsyp na stolnicę i wymieszaj z solą i cukrem pudrem. Dodaj masło i siekaj nożem, aż zrobią się z niego drobniutkie kawałeczki. Dodaj żółtka i śmietanę. Sieka... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...