Składniki: (szklanka 250 ml) (blaszka 25x35) Ciasto: Mąka pszenna 4 szklanki Masło 200 g Smalec łyżka Jajka 3 Śmietana 18 % 2 łyżki Cukier szklanka Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Sól szczypta Masa jabłkowa: Jabłka 2 kg Cukier 1/2 szklanki ( lub mniej jeśli jabłka są słodkie) Cynamon łyżeczka Przygotowanie: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, dodać cynamon, bułkę tartą oraz cukier ( jeśli jabłka będą słodkie można zmniejszyć ilość cukru lub go pominąć). Wszystko razem wymieszać i odstawić. Do miski przes... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)