Rabarbarowe drożdżowe węzełki

Rabarbarowe drożdżowe węzełki

Rabarbarowe drożdżowe węzełki

Pięknie i ciekawie prezentujące się drożdżówki, które rozpływają się w buzi:) Składniki na 24 drożdżówki: Ciasto: 500 g mąki pszennej; 200 ml mleka; 1 jajko; 1 łyżeczka soli; 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego; 80 g cukru kryształu; 1 opakowanie suszonych drożdży (7g); 2 łyżki wody; 80 g roztopionego i lekko przestudzonego masła; Uwaga: Należy pamiętać, że wszystkie składniki powinny mieć tzw. "pokojową" temperaturę! Drożdże wymieszać z wodą i cukrem i odstawić na kilka minut, by zaczęły pracować. Przesianą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu In my kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.