Rabarbarowe drożdżowe węzełki
Rabarbarowe drożdżowe węzełki
Pięknie i ciekawie prezentujące się drożdżówki, które rozpływają się w buzi:) Składniki na 24 drożdżówki: Ciasto: 500 g mąki pszennej; 200 ml mleka; 1 jajko; 1 łyżeczka soli; 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego; 80 g cukru kryształu; 1 opakowanie suszonych drożdży (7g); 2 łyżki wody; 80 g roztopionego i lekko przestudzonego masła; Uwaga: Należy pamiętać, że wszystkie składniki powinny mieć tzw. "pokojową" temperaturę! Drożdże wymieszać z wodą i cukrem i odstawić na kilka minut, by zaczęły pracować. Przesianą... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu In my kitchen
Autor
AlinaW
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, drozdzowka, drożdżówki , drożdżowe, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe
Inne przepisy z In my kitchen
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję