
C iasto drożdżowe za pomocą chrzanu, musztardy oraz pieprzu wyostrzyłam i w nim jajka ukryłam. Ciasto puszyste, a w smaku oryginalne, zapewne będzie to wielkanocne danie niebanalne. Przyznam się, że problem z formy, wyciągnięciem miałam, dlatego przygotowanie w tortownicy zaproponowałam. Smak ciasta ma tu znaczenie, a nie jajek ułożenie. Można też ciasto do formy okrągłej przełożyć, połówek z jajek dołożyć, nie przykrywać, niech w cieple rośnie radośnie, upiec, a potem świętować i ciasto z jajkami... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.