Przepis na : deser
Sezon na leśne jagody już od jakiegoś czasu, a ja zajadam się jagodziankami,które przypominają mi dzieciństwo. Są pyszne pełne jagód i mięciutkie nawet na następny dzień. Pamiętajmy jednak by szczelnie zawiązać je w siateczkę na noc by zachowały świezość :D Składniki: 3 szklanki mąki + mąka do opruszenia blatu i ciasta po wyrośnięciu 30 g świeżych drożdży szczypta soli 3/4 szklanki mleka- podgrzanego, ciepłego, ale nie gorącego 1 jajko 1/4 szklanki oleju słonecznikowego 1/2 szklanki cukru +1 łyżka... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...