Chleb z Vermont na zakwasie z dodatkiem mąki pszennej razowej pieczony w żeliwnym garnku – World Bread Day 2019 – Światowy Dzień

Chleb z Vermont na zakwasie z dodatkiem mąki pszennej razowej pieczony w żeliwnym garnku – World Bread Day 2019 – Światowy Dzień

Chleb z Vermont na zakwasie z dodatkiem mąki pszennej razowej pieczony w żeliwnym garnku – World Bread Day 2019 – Światowy Dzień

Przepis na : śniadanie

Przepis na chleb z Vermont pochodzi z książki “CHLEB” Jeffreya Hamelmana. Bardzo lubię ten przepis, to według tej receptury udało mi się wypiec mój pierwszy pszenny chleb na zakwasie. 16 października to dzień, w którym świętujemy Światowy Dzień Chleba. Zorra zaprasza do udziału w Światowym Dniu Chleba , to wspaniała inicjatywa, bo takie wspólne pieczenie to bardzo dobry pomysł dzielenia się… chlebem. Składniki na 2 bochenki LEVAIN (Zaczyn) 140 g mąki chlebowej pszennej typ 750 170 g wody 30... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.