Chinkali (khinkali) - gruzińskie pierogi z mięsem

Chinkali (khinkali) - gruzińskie pierogi z mięsem

Chinkali (khinkali) - gruzińskie pierogi z mięsem

Cieszy mnie, gdy odkrywamy nowe smaki, a jeszcze bardziej cieszę się, gdy są to znane mi już wcześniej potrawy. Kuchnia gruzińska zawsze gdzieś tam przemykała w naszym domu, a to za sprawą kurczaka tapaka (tabaka), chaczapuri lub zupy charczo,  a to kapusty gurijskiej i adżyki. Pierogów chinkali natomiast nigdy nie robiliśmy. Może dlatego, że prościej było ulepić pielmienie albo manty, które smakowały podobnie, a roboty z nimi było jednak mniej. Ostatnio jednak zrobił się taki bum na kuchnię gruzińską,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Autor

Julianna Bednarczuk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pierogi, mielone, pierogi przepis, mięso, obiad, mięso mielone, zupa, karkówka, kurczak, rosół, kapustą, wołowina, mak, wieprzowina, pierogi z mięsem, ciasto z makiem, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, karkówka w cebuli, potrawy z kurczaka, zupa z mięsem mielonym, karkówka na obiad, kurczak z papryką

Inne przepisy z Obiad gotowy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję