Chinkali (khinkali) - gruzińskie pierogi z mięsem
Chinkali (khinkali) - gruzińskie pierogi z mięsem
Cieszy mnie, gdy odkrywamy nowe smaki, a jeszcze bardziej cieszę się, gdy są to znane mi już wcześniej potrawy. Kuchnia gruzińska zawsze gdzieś tam przemykała w naszym domu, a to za sprawą kurczaka tapaka (tabaka), chaczapuri lub zupy charczo, a to kapusty gurijskiej i adżyki. Pierogów chinkali natomiast nigdy nie robiliśmy. Może dlatego, że prościej było ulepić pielmienie albo manty, które smakowały podobnie, a roboty z nimi było jednak mniej. Ostatnio jednak zrobił się taki bum na kuchnię gruzińską,... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy
Autor
Julianna Bednarczuk
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pierogi, mielone, pierogi przepis, mięso, obiad, mięso mielone, zupa, karkówka, kurczak, rosół, kapustą, wołowina, mak, wieprzowina, pierogi z mięsem, ciasto z makiem, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, karkówka w cebuli, potrawy z kurczaka, zupa z mięsem mielonym, karkówka na obiad, kurczak z papryką
Inne przepisy z Obiad gotowy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję