Przepis na : deser
Cześć! Wracam swoimi wypiekami do ciast, które owego czasu przeżywały swoją świetność. Jednym z nich są właśnie Fale Dunaju. Ciasto, w którym jabłka oraz kolor ciasta tworzą wzór przypominający właśnie fale. Ciacho jest pyszne i mimo swojej popularności już dawno temu nie straciło na świetnym smaku! Składniki: * 6 jajek rozm L * 1 szklanka cukru * 1 cukier wanilinowy 16g * 1 i 3/4 szklanki mąki * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * *1/2 kostki masła bądź margaryny * 3 płaskie łyżki kakao * 2 łyżki... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.