Udany biszkopt - wskazówki

Udany biszkopt - wskazówki

Przygotowywanie biszkoptu nie jest specjalnie trudne i pracochłonne ale na efekt puszystego i wyrośniętego ciasta czekamy troszkę niespokojnie, czy wszystko pójdzie po naszej myśli. Po pierwsze:Białka oddzielamy od żółtek , miska na białka musi być sucha i czysta a  najmniejsza odrobina żółtka w białku spowoduje , że piana nam się dobrze nie ubije, wiec uważajmy  , białka ubijamy z cukrem , aż ten całkowicie się rozpuści a piana będzie lśniąca i puszysta. Po drugie:W formie w której będziemy p...

Czytaj dalej na blogu Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.