Przepis idealny na Halloween. Paluchy wiedźmy bywają trochę przerażające, bo czasem do złudzenia przypominają zaniedbane paluchy wstrętnej wiedźmy. Ale taki już urok przepisów na Halloween: ma być strasznie, ale jednocześnie pysznie! Poniżej znajdziecie także przepis w wersji bezglutenowej. Czas przygotowania: 40 min Czas chłodzenia: 60 min Czas pieczenia: 10-15 min Składniki: (na ok. dwie blaszki ciasteczek) 300 g mąki tortowej 200 g masła zimnego 100 g cukru pudru 1 małe jajko szczypta soli ew. 1 łyżeczka... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.