Długo szukałam przepisu na drożdżówkę na samych żółtkach. Poprzednio robiłam tort bezowy i zostały mi żółtka. No i mam Drożdżówka pyszna i szybko cała zje dzona. Przygotowanie rozczynu – pokruszyć drożdże, wsypać cukier i mąkę. Mleko lekko podgrzać i wlać do drożdży. Odstawić do wyrośnięcia. Wykonanie ciasta – do miski włożyć wszystkie składniki ciasta i wlać wyrośnięte drożdże. Wyrobić ciasto ugniatać jak każde ciasto drożdżowe. Idealne do wykonania jest robot kuchenny z końcówką do ciast gęst...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl