Drożdżówka z rabarbarem na samych żółtkach

Drożdżówka z rabarbarem na samych żółtkach

Długo szukałam przepisu na drożdżówkę na samych żółtkach. Poprzednio robiłam tort bezowy i zostały mi żółtka. No i mam Drożdżówka pyszna i szybko cała zje dzona. Przygotowanie rozczynu – pokruszyć drożdże, wsypać cukier i mąkę. Mleko lekko podgrzać i wlać do drożdży. Odstawić do wyrośnięcia. Wykonanie ciasta – do miski włożyć wszystkie składniki ciasta i wlać wyrośnięte drożdże. Wyrobić ciasto ugniatać jak każde ciasto drożdżowe. Idealne do wykonania jest robot kuchenny z końcówką do ciast gęst...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, drożdżówki , drozdzowka, ciasto drożdżowe, tort, torty, drożdżowe

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.