Czekolaodwo-jabłkowe placki

Czekolaodwo-jabłkowe placki

Czekolada i jabłka to dla mnie połączenie interesujące oraz bardzo zaskakujące. Czekolada to słodycz, która nadaje niesamowicie aksamitnego charakteru każdej potrawie. Jabłka natomiast nadają nieco kwaskowego smaku. Całość w połączeniu tworzy niesamowicie efektowne danie. Moim zdaniem czekoladowo-jabłkowe placki to deser idealny na jesienne wieczory lub na weekend. Placki o takim połączeniu smakowym nadają się również jako przekąska podczas podróży. Ja jednak należ do osób, które zajadają się plackami na ko...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, czekolada, jabłka, przekąska, desery, mak, kolacja, deser, przekąski, naleśniki, placki z jabłkami, ciasta z jabłkami, ciasto na naleśniki, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z makiem, ciasta z masa

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.