Drożdżowy chleb z makiem i mąką krupczatką

Drożdżowy chleb z makiem i mąką krupczatką

Drożdżowy chleb z makiem i mąką krupczatką

Domowy chleb jest najlepszy. Pachnący z chrupiącą skórką. Ten z makiem jest idealny. Z przepisu wyszło mi dwa niewielkie chlebki, ale można upiec jeden większy. Zapach podczas pieczenia unoszący się po domu...obłędny. Uwielbiam taki chleb z prawdziwym masłem i chrupiącymi świeżymi i sezonowymi warzywami. Chleb długo utrzymuje świeżość, ale zapewniam, że zjecie go od razu. Upieczcie. Potrzebujemy: Na ciasto: 2 i pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki krupczatki 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 5 dag świeżyc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Izabelawkuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.