W swiatecznym klimacie

W swiatecznym klimacie

W swiatecznym klimacie

, Jak ten czas szybko leci, zaraz koniec styczna, a tak niedawno byly Swiata i poczatek roku. Dzis karnawal w pelni, w szkole szykuje sie balik. Zima kaprysna jak nigdy, raz jest, raz jej nie ma. Nas dopadla codziennosc.Zapragnelam wiec na chwile przywolac swiateczne aromaty i smaki.Proponuje wiec dzis tort na bazie ciasta korzennego z pysznym budyniowym kremem. Na poczatku sceptycznie podchodzilam do tego polaczenia smakow, ale musze przyznac, ze ono sie sprawdza. Tort korzenny z kremem budyniowymskladniki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

PrzysmakiKarolkiPrzysmakiKarolki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, czekolada, tort, torty, orzechy laskowe, orzechy, mąka, mak, budyń, mielone, dekoracje, cukier, ciasta z kremami, cukier puder, słodkie, miód, ciasto budyniowe, piernik, świąteczne przepisy, pieczenie, świąteczne, ciasto z kremem, ciasto z makiem, ciasto z orzechami, ciastka kremówki, mleko w proszku, boże narodzenie, jajko, pyszne ciasto

Inne przepisy z Przysmaki Karolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kamila, 23 stycznia 2012 15:23:29

Piękny torcik!

Sabienne, 23 stycznia 2012 17:03:07

Jako maniak miodowych placków, napisze, że tort jest przepiękny i z pewnością smaczny. Świetna, odświętna wersja:-)

Panna Malwinna, 23 stycznia 2012 18:37:53

Wygląda wręcz obłędnie! Ciekawa jestem jego smaku- musi być pyszny;)

Jolanta Szyndlarewicz, 23 stycznia 2012 21:33:02

ależ pysznie wygląda:) lubię takie delikatne dekoracje:)

Tyna, 23 stycznia 2012 21:50:19

Jaki piękny! I z kremem budyniowym... pycha:)

aga, 23 stycznia 2012 22:36:41

pyszne smaki i piekny torcik:)

piegusek1976, 23 stycznia 2012 23:08:31

pięknie wygląda!

Karolka, 24 stycznia 2012 08:39:15

Dziekuje za mile slowa.A tym co by chcieli, a sie boja to tort bardzo polecam :-)Milego dnia

co by tu zjeść?, 24 stycznia 2012 14:43:54

Mogę jeść korzenne smaki przez cały rok a tort wyszedł super ,pięknie wystroiłaś go tak delikatnie:)

Majana, 24 stycznia 2012 19:10:05

Wspaniały tort o cudownych smakach i zapachu. Bardzo mi się podoba!:)U nas w szkole też dziś był bal :)Pozdrowienia!

Karolka, 26 stycznia 2012 18:38:22

Dzieki jeszcze raz za mile slowa pod adresem tortu :-)Tez lubie korzenne ciasta, ale jesienia i zima one smakuja wyjatkowo.pozdrawiam

Toczka, 30 stycznia 2012 16:16:15

Delikatne, lekkie i wysublimowane, prawdziwe ciasto aniołek :] Albo raczej tort anielski :D Bardzo pięknie się prezentuje, musiało być przepyszne ;)

Karolka, 1 lutego 2012 19:29:12

Toczka pieknie okreslilas ten tort :-)pozdrawiam

Anonymous, 16 lutego 2012 12:56:24

Witamczy ciasto nie wymaga jakiegoś tłuszczu i jajka?jaką konsystencję ma ciasto przed włożeniem do foremki?

Karolka, 19 lutego 2012 19:53:33

To ciasto nie ma w przepisie tluszczu. Przed upieczeniem jest dosc geste, a po upieczeniu to taki piernik w smaku. Bardzo dobre jest gdy jest jeszcze cieple i wtedy jest bardzo pulchne, po wystygnieciu robi sie lekko twardawe, ale po dodaniu kremu jest idealne.pozdrawiam

Anonymous, 19 lutego 2012 22:45:26

Wypróbowałam przepis, ale coś poszło nie tak. Zmieszałam składniki na ciasto, nie było gęstego ciasta tylko sypkie. Takie powinnam zostawić?Co robię nie tak?pozdrawiam

Karolka, 19 lutego 2012 23:24:05

Wszystko zrobilas dobrze, to ze ciasto sie nie udalo to moja wina i za to bardzo przepraszam. strasznie mi glupio, ale podajac przepis zapomnialam dopisac jajka. Bez jajek ciasto faktycznie wyszlo suche, bo jedynym mokrym skladnikiem bylo miod. Przepis juz poprawilam. Nigdy mi sie nie zdarzylo zapomniec o jakims skladniku az tu nagle taki pech. Jeszcze raz przepraszam.pozdrawiam