, Jak ten czas szybko leci, zaraz koniec styczna, a tak niedawno byly Swiata i poczatek roku. Dzis karnawal w pelni, w szkole szykuje sie balik. Zima kaprysna jak nigdy, raz jest, raz jej nie ma. Nas dopadla codziennosc.Zapragnelam wiec na chwile przywolac swiateczne aromaty i smaki.Proponuje wiec dzis tort na bazie ciasta korzennego z pysznym budyniowym kremem. Na poczatku sceptycznie podchodzilam do tego polaczenia smakow, ale musze przyznac, ze ono sie sprawdza. Tort korzenny z kremem budyniowymskladniki... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Jako maniak miodowych placków, napisze, że tort jest przepiękny i z pewnością smaczny. Świetna, odświętna wersja:-)
Wygląda wręcz obłędnie! Ciekawa jestem jego smaku- musi być pyszny;)
ależ pysznie wygląda:) lubię takie delikatne dekoracje:)
Dziekuje za mile slowa.A tym co by chcieli, a sie boja to tort bardzo polecam :-)Milego dnia
Mogę jeść korzenne smaki przez cały rok a tort wyszedł super ,pięknie wystroiłaś go tak delikatnie:)
Wspaniały tort o cudownych smakach i zapachu. Bardzo mi się podoba!:)U nas w szkole też dziś był bal :)Pozdrowienia!
Dzieki jeszcze raz za mile slowa pod adresem tortu :-)Tez lubie korzenne ciasta, ale jesienia i zima one smakuja wyjatkowo.pozdrawiam
Delikatne, lekkie i wysublimowane, prawdziwe ciasto aniołek :] Albo raczej tort anielski :D Bardzo pięknie się prezentuje, musiało być przepyszne ;)
Witamczy ciasto nie wymaga jakiegoś tłuszczu i jajka?jaką konsystencję ma ciasto przed włożeniem do foremki?
To ciasto nie ma w przepisie tluszczu. Przed upieczeniem jest dosc geste, a po upieczeniu to taki piernik w smaku. Bardzo dobre jest gdy jest jeszcze cieple i wtedy jest bardzo pulchne, po wystygnieciu robi sie lekko twardawe, ale po dodaniu kremu jest idealne.pozdrawiam
Wypróbowałam przepis, ale coś poszło nie tak. Zmieszałam składniki na ciasto, nie było gęstego ciasta tylko sypkie. Takie powinnam zostawić?Co robię nie tak?pozdrawiam
Wszystko zrobilas dobrze, to ze ciasto sie nie udalo to moja wina i za to bardzo przepraszam. strasznie mi glupio, ale podajac przepis zapomnialam dopisac jajka. Bez jajek ciasto faktycznie wyszlo suche, bo jedynym mokrym skladnikiem bylo miod. Przepis juz poprawilam. Nigdy mi sie nie zdarzylo zapomniec o jakims skladniku az tu nagle taki pech. Jeszcze raz przepraszam.pozdrawiam