Pizza z ciecierzycą, szpinakiem i czerwoną cebulą

Pizza z ciecierzycą, szpinakiem i czerwoną cebulą

Pizza z ciecierzycą, szpinakiem i czerwoną cebulą

Cześć ! Dawno nie robiłam pizzy. Musiałam dziś ulec pokusie i przygotowałam pyszną pizzę z ciecierzycą, szpinakiem i czerwoną cebulą. Co powiecie na takie połączenie smaków : ) ?? Skorzystałam z przepisu na ciasto do pizzy Jima Laheya. Jeśli jesteście fanami cienkiego, chrupkiego ciasta, koniecznie wypróbujcie ten przepis ! Uwaga ! Ciasto do pizzy musimy przygotować około 9 – 12 godzin przed pieczeniem. Z podanego przepisu otrzymacie 2 pizze (2 porcje). Pamiętajcie, że ciecierzycę też warto namoczyć około 12 g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja pasja smaku

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.