pora , z którego już odparowała woda. Wszystko podsmażyć, cebula i por powinny być zeszklone, a mięso i pieczarki miękkie. Wyłożyć do miski Formę od tarty wysmarować margaryną oraz posypać bułką tarta. Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować je, wyłożyć do formy, po nakłuwać widelcem. Podpiec w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni. Aby tarta nie urosła można ją obciążyć specjalnymi
Fabryka pomysłówPodzielić ciasto na 2 części – 2/3 włożyć do lodówki na 1 godzinę, a 1/3 zamrozić. 4. Posmarować formę masłem oraz posypać bułką tartą, następnie wyłożyć w niej ciasto wyjęte z lodówki. 5. Ciasto zapiec w temp 180 stopni przez 15-20 minut
Fabryka pomysłówmąkę, żółtka, śmietanę, margarynę, cukier, proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto na jednolitą masę. Włożyć je do lodówki na min. 1 godzinę. Formę od tarty wysmarować margaryną oraz posypać bułką tarta. Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować je, wyłożyć do formy, po nakłuwać widelcem. Na cieście położyć papier do pieczenia, obciążyć tarte grochem lub ryżem, aby nie urosła. Piec na złoty
Fabryka pomysłówmargaryną Dodać cukier, cukier waniliowy, zapach waniliowy i jajko. Zagnieść ciasto na jednolitą masę. 2/3 schłodzić w lodówce przez min. 1 godz, a 1/3 zamrozić Formę wysmarować, posypać bułką tartą. Wyłożyć 2/3 ciasta. Po nakłuwać widelcem. Zapiec 10-15 minut w 180 stopniach (aby nie urosła można na spód położyć papier do pieczenia i na to fasolę lub ryż
Fabryka pomysłówdodać resztę bakalii. Mąkę, jajka, olej i proszek do pieczenia do pieczenia połączyć na jednolitą masę. Dodać do owoców i bakalii. Połączyć. Wylać do formy posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec na brązowy kolor 50 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Fabryka pomysłówwaniliowy Przygotowanie: Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać pozostałe składniki. Wymieszać na jednolitą masę. Ciasto wyłożyć do foremek (używając blaszanych należy je wysmarować margaryną i posypać bułką tartą). Piec ok. 15-20 minut w temp. 180 stopni. Smacznego
Fabryka pomysłówsię rozpuszczą. Dodać do masy marsowej pozostałe składniki. Całość wymieszać na jednolitą masę. Przełożyć ciasto do foremek (u mnie silikonowe, w przypadku blaszanych należy je wysmarować margaryną i posypać bułką tartą). Piec w temperaturze 175 stopni ok 15-20 minut. Smacznego
Fabryka pomysłówmargarynę, sól, proszek do pieczenia, cukier i kakao. Zagnieść ciasto na jednolitą masę. Włożyć je do lodówki na min. 1 godzinę. Formę od tarty wysmarować margaryną oraz posypać bułką tarta. Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować je, wyłożyć do formy, po nakłuwać widelcem. Na cieście położyć papier do pieczenia, obciążyć tarte grochem lub ryżem, aby nie urosła. Pod koniec pieczenia
Fabryka pomysłówpozostałe składniki. Wymieszać na jednolitą masę. Orzechy przed dodaniem należy posiekać na mniejsze części. Wylać masę do foremki silikonowej, gdy używacie zwykłej blaszki należy ją wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Piec ok. 40-45 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzone ciasto przekroić na pół. Przełożyć kremem (serek zmiksować z masłem i cukrem pudrem). Wierzch można posypać cukrem pudrem. Smacznego
Fabryka pomysłówrazem jednak miałam sposobność zjeść ją zaraz po wprowadzeniu. Jest zupełnie inna od typowych burgerów, przede wszystkim charakteryzuje się prostotą i ciekawym sosem. W jej skład wchodzi podłużna bułka, kotlet z kurczaka i sos musztardowo-majonezowy. Tak mi zasmakowała, że postanowiłam odtworzyć ten smak w domu, który wiadomo, że będzie lepszy i zdrowszy. Jednak zamiast podłużnej bułki użyłam zwykłych(...)doga, natomiast mięsko namoczyłam w mleku, dzięki czemu zyskało delikatny smak. Sam sos doskonały będzie także do sałatek, wędlin czy jajek. Składniki na 8 sztuk: Podwójna pierś z kurczaka Bułka tarta Mąka 2 jajka Ok. szklanka mleka Sól Pieprz ½ sałaty lodowej 3 łyżki majonezu 3 łyżki musztardy sarepskiej Olej do smażenia 8 bułek do hamburgerów Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić
Fabryka pomysłówPrzygotowanie: Wszystkie suche składniki łączymy ze sobą w misce. Dodajemy olej. Dolewamy wodę i dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. Przekładamy do silikonowej keksówki (metalową należy uprzednio wysmarować margaryną i posypać bułką tartą). Pieczemy w 190 stopniach około 1 godzinę 20 minut (ja piekłam godzinę) Studzimy. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówkakaowych 90-100g masła lub margaryny Przygotowanie: Herbatniki zmielić. Masło rozpuścić, przestudzone wlać do zmielonych herbatników. Wymieszać na jednolitą masę. Wyłożyć nią uprzednio wysmarowane i posypane bułką tartą foremki. Wstawić na 15 minut do zamrażalnika. Kremówkę ubić. Pod koniec ubijania dodać cukier puder, a potem dodać mascarpone. Składniki połączyć ze sobą. Krem wyłożyć do foremek na herbatniki
Fabryka pomysłówPrzygotowanie: Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 20-30 minut do zamrażalnika. Następnie wyjąć, rozwałkować. Wyłożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Po nakłuwać widelcem. Na ciasto położyć papier do pieczenia i obciążyć je fasolą, ryżem lub specjalnymi kulkami. Piec na złoty kolor w 200 stopniach. Najpierw piekę 15 minut obciążone
Fabryka pomysłówpodanych wyżej składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 20-30 minut do zamrażalnika. Następnie wyjąć, rozwałkować. Wyłożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Po nakłuwać widelcem. Na ciasto położyć papier do pieczenia i obciążyć je fasolą, ryżem lub specjalnymi kulkami. Piec na złoty kolor w 200 stopniach. Najpierw piekę 15 minut obciążone
Fabryka pomysłów