Sernik wiedeński

Sernik wiedeński

Sernik wiedeński

Chyba wpadłam w trans i teraz piekę serniki by nabrać wprawy przed świętami Wielkiej Nocy :D. Może tak, a może nie, może po prostu lubię piec. No, nie ważne, ważne jest to że staram się ulepszać moje przepisy by ciasta były delikatne i puszyste. Udało się i sernik, który zawsze był zbity, czytaj: opadał, pięknie utrzymał się po upieczeniu, a w smaku był delikatny, lekko kremowy, lekko sypiący się. Składniki: 4 kostki białego twarogu-każda po 200 g 1 kostka masła 8 jajek 1 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasteczkowy Potwór

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Autor

Beata KuśmirekBeata Kuśmirek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik, tarta, przepisy na święta, sernik pieczony, najlepszy sernik, bułki, twaróg, budyń, ciasto, lekkie ciasto, sernik bez pieczenia, bez pieczenia, sernik z budyniem, bułka pszenna, bułki maślane, ser biały, jajka na święta, ciasto ucierane , ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasto z białek , sernik bez cukru, sernik bez pieczenia z twarogu, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami

Inne przepisy z Ciasteczkowy Potwór

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.