składniki na ciasto: 1000 g mąki orkiszowej lub pszennej ok. 500 ml letniego mleka 20 g drożdży 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 1 i 1/2 łyżki oleju wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z cukrem oraz z 2 łyżami letniego mleka. Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, rozpuszczone drożdże oraz stopniowo letnie mleko i zagniatamy elastyczne ciasto. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość ponownie zagniatamy a następnie odstawiamy, aż podwoi swoją ob... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...