Babka pomarańczowo-kakaowa
Babka pomarańczowo-kakaowa
składniki* 375 g mąki pszennej* 300 g cukru* 1 duży cukier wanilinowy* 5 jajek* 180 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego* 180 ml oleju* 3 łyżeczki proszku do pieczenia* 1-2 łyżki kakao* starta skórka 1-2 pomarańczy* łyżeczka olejku pomarańczowegoSposób wykonaniaJajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą pianę.Do jajek wlać sok pomarańczowy, olejek i olej i dalej ubijając na najniższych obrotach dodawać porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Następnie dodać skórkę pomarańczową i wymiesza... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mix smaku
Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30
Najlepsze przepisy na Wielkanoc.
Czytaj dalej...Autor
Nanaly
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sok, jajko, tarta, pieczenie, pomarańcze, ciasto, babki, kakao, lukier , bułki, sposoby na jajko, babeczki, puszyste ciasto, ciasto z pomarańczą, ciasto kakaowe, bułka pszenna
Inne przepisy z Mix smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję