Ucierane ciasto z truskawkami - bezglutenowe

Ucierane ciasto z truskawkami - bezglutenowe

Ucierane ciasto z truskawkami - bezglutenowe

Przepis na : deser

Właściwie nie może się nie udać. Proste i szybkie w wykonaniu a uzyskany efekt to puszyste, lekkie i wilgotne ciasto nasączone truskawkami i uzupełnione chrupiącą kruszonką. Idealna propozycja na sezon truskawkowy.   Składniki: 60 g masła/ margaryny 130 g cukru białego - najlepiej drobnego 8 cukru waniliowego - jedno opakowanie 2 duże jaja 200 - 250 ml maślanki 270 g mąki - może być zwykła pszenna, ja użyłam mojej mieszanki bezglutenowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody truskawki Kruszonka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bezglutenowe, ciasto, truskawka, truskawki, tarta, bułki, murzynek, ciasto z truskawkami, szybkie ciasto, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto z truskawkami, proste ciasto, ciasto ucierane , bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasta z masa, ciasto słonecznikowe, szybkie ciasto bez pieczenia, bułki bezglutenowe, bułka pszenna

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.