Prawie zawsze na Wielkanoc piekłam "jasną" babkę, ale sama nie wiem dlaczego tak się przyjęło:)) Dla złamania tej zasady mam zamiar upiec na Święta taką pyszną babkę z orzechami i dużą ilością czekolady. Tym bardziej, że raz już ją wypróbowałam i chłopcy stwierdzili, że sprawdziła się w 150% :) Niezwykle wilgotna i puszysta zarazem, po prostu rozpływa się w ustach... Składniki: 5 jajek, 3/4 szklanki mąki pszennej, 120 g masła lub margaryny, 180 g cukru pudru, 150 g kremu czekoladowego, szklanka miel... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Wspaniała babka, wygląda obłędnie.Pozdrawiam i zapraszam do mnie.