Ciasto z twarogu i mąki wypełnione morelami, formowane w knedle, a następnie gotowane i podawane w bułce tartej z cukrem pudrem. KNEDLE Z MORELAMI SKŁADNIKI 15-20 dojrzałych, niemączystych moreli; 250 gramów mąki pszennej; 2 łyżki oleju roślinnego lub masła; pół łyżeczki soli; 450 gramów tłustego twarogu; 1 jajko; tyle kostek cukru, ile moreli; likier morelowy... Artykuł Knedle z morelami skradzionymi w Wachau pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.