Pyszne, lekko słodkie kluseczki z owocami zasmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Można podać na różne sposoby: z zasmażką z bułki tartej, posypane cukrem, cynamonem albo ze śmietaną. Składniki: 2 spore jabłka 2 banany 3 jajka łyżka cukru 2,5 szklanki mąki szczypta soli Przygotowanie W dużym garnku zagotowujemy posoloną wodę. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, banany miksujemy albo rozgniatamy widelcem na papkę. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy mikserem, aż staną się ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...