Przepis na : deser
Była tradycyjna babka piaskowa. Czas na innowacyjną babkę pomarańczową. Bardzo łatwa w przygotowaniu o wspaniałym, aromatycznym smaku prawdziwej pomarańczy. Pięknie wyrasta i wychodzi każdemu, więc jeśli ktoś planuje swój debiut w pieczeniu to przepis dla niego! Czas przygotowania: 10 minut + 65 minut pieczenia Ilość porcji: Cała foremka Składniki: Szklanka mąki ziemniaczanej Szklanka mąki pszennej Szklanka cukru pudru ½ Szklanki śmietanki kremówki 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...