Brioszka

Brioszka

Brioszka

Brioszka to mięciutkie, puszyste, drożdżowe pieczywo francuskie podawane na śniadanie. Delikatne z charakterystyczną wypieczoną złotobrązową i cienką skórką. Brioszka to ciasto z dużą ilością masła i jaj. Istnieje kilka odmian brioszki ze względu na dodane składniki i formę pieczenia (np. bułeczki odrywane, kształt warkocza czy podłużnych bułeczek). Najczęściej brioszkę pieczemy z utworzonych kul ciasta o podobnej wielkości i ułożonych ściśle w formie, prostokątnej, kwadratowej lub tortownicy. Brioszkę można po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję