Pasztet z królika

Pasztet z królika

Pasztet z królika

Kuchnia wielkanocna oprócz jajek, bab, mazurków, barszczu, kiełbasy to również różnego rodzaju pieczyste. Na stołach królują pieczone szynki, polędwice, boczki i pasztety. Mnie osobiście z Wielkanocą najbardziej kojarzy się pasztet z królika. Taki też znalazł u nas miejsce w świątecznym menu. Pasztet jest delikatny, a dzięki dodaniu boczku nie jest suchy i wiórzasty lecz wilgotny, smaku dodają mu zioła, a wątróbka odpowiada za konsystencję. Praktycznie robi się sam,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

GoszkaGoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

królik, pasztet, boczek, seler, mięso, mielone, marchewka, wielkanoc, mięso mielone, pieczeń z szynki, pieczona szynka, wątróbka drobiowa, świąteczne, świąteczne przepisy, drobiowe, kiełbasa, bułki, barszcz, szynka, kaczki, pieczony boczek, mielone z warzywami, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, szynka gotowana

Inne przepisy z To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.