Gazpacho, czyli hiszpański chłodnik

Gazpacho, czyli hiszpański chłodnik

Gazpacho, czyli hiszpański chłodnik

Co prawda tegoroczne lato zmierza ku schyłkowi, ale dobry chłodnik, nigdy nie jest zły. Dzisiaj zapraszam na jego hiszpańską wersję. Pomidorów i papryki na działce i placach opór, więc tym bardziej polecam. Składniki: 1 kg mięsistych pomidorów 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 4 kromki weki bez skórki 1 średni ogórek  2 łyżki octu jabłkowego 5 łyżek oliwy z oliwek  200 ml bulionu z warzyw Dodatkowo : 4 kromki weki 1 łyżka masło 2 zabki czosnku świeże listki bazylii 1 szalotka 1/2 żółtej papryki Sposób ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, czosnek, pomidor, ogórek, ogórki, zupa, pomidor i ogórek, bułki, warzywa, chleb

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.