Fasolka szparagowa w sosie bolognese

Fasolka szparagowa w sosie bolognese

Fasolka szparagowa w sosie bolognese

Fasolka szparagowa jest u nas jadana dość często w sezonie, ale zazwyczaj w prostszym wydaniu, czyli z masłem i przyrumienioną bułką tartą, czasem z sosem sojowym, niekiedy w sałatce. Naszła mnie jednak ochota na danie, w którym połączę fasolkę z sosem mięsno-pomidorowym. A wiadomo, najlepszy sos mięsno-pomidorowy to sos bolognese. Taki jak do makaronu albo lasagne. Może być ugotowany na szybko, wtedy będziemy mieli obiad w niecałe pół godziny, ale można również ugotować go w duchu slow cooking, wydobywając ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Autor

Julianna Bednarczuk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, fasolka, mielone, fasolka szparagowa, obiad, tarta, mięso mielone, lasagne, sałatki, sałatka, makaron, wieprzowina, indyk, bułki, dania z makaronem, salatka z makaronem

Inne przepisy z Obiad gotowy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.