Fasolka szparagowa w sosie bolognese
Fasolka szparagowa w sosie bolognese
Fasolka szparagowa jest u nas jadana dość często w sezonie, ale zazwyczaj w prostszym wydaniu, czyli z masłem i przyrumienioną bułką tartą, czasem z sosem sojowym, niekiedy w sałatce. Naszła mnie jednak ochota na danie, w którym połączę fasolkę z sosem mięsno-pomidorowym. A wiadomo, najlepszy sos mięsno-pomidorowy to sos bolognese. Taki jak do makaronu albo lasagne. Może być ugotowany na szybko, wtedy będziemy mieli obiad w niecałe pół godziny, ale można również ugotować go w duchu slow cooking, wydobywając ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy
Autor
Julianna Bednarczuk
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, fasolka, mielone, fasolka szparagowa, obiad, tarta, mięso mielone, lasagne, sałatki, sałatka, makaron, wieprzowina, indyk, bułki, dania z makaronem, salatka z makaronem
Inne przepisy z Obiad gotowy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję