Przepis na : śniadanie
Bardzo dobrze smakuje z masełkiem i dżemikiem lub miodem. Wykonanie ciasta drożdżowego – do kubka wsypać drożdże, dodać 1 łyżeczkę cukru, łyżkę mąki i 1/4 szklanki ciepłego mleka. Tylko nie gorące bo zabijecie drożdże. Przykryć i postawić w ciepłe miejsce, żeby wyrosły. Na stolnicę wysypać pozostałą mąkę, zrobić dołek. Do dołka wbić jajko, dodać roztopione masło razem z cukrem, wyrośnięte drożdże, pozostałe mleko, letnią wodę, sól. Wszystko dokładnie ugnieść jak każde ciasto drożdżowe na gładką lśniącą m... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl