Wychodzę z założenia, że lepiej jest „rozpieszczać się” jakością mięsa, niż jego ilością – stąd świadomy wybór ograniczenia mięsa w diecie i skłaniania się ku produktom ekologicznym lub z wolnego chowu. Choć z rzadka mięso pojawia się na moim talerzu, przestrzegam żelaznej zasady niełączenia go z węglowodanami złożonymi. Zatem klasycznego kotleta z ziemniaczkami u mnie się nie uraczy Ale od czego jest bogactwo warzyw! Te, możliwe do przygotowania na dziesiątki sposobów, tworzą ciekawe, kolorowe i wartościo...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...