Trwa akurat idealny czas na pozyskiwanie ziół do suszenia. Mój zielnik jest ich pełen. Wśród ziół wieloletnich od kilkunastu lat rośnie sobie estragon, który stał się moim ubiegłorocznym odkryciem kuchennym 😊To zioło idealnie pasuje do różnych warzywnych dań i tart. Dziś zapraszam do użycia go do wypieku drożdżowego chleba do odrywania. Taki chleb o miękkim środku, lekko chrupiącej skórce i bogatym smaku masła, sezamu i estragonu może być samodzielną przekąską, ale też dodatkiem do dań grillowanych. Polecam 😊😋 Sk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)